Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] SGS2 -> ip4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar przenieść się z sgs2a na ip4. Tel będzie mi slużył do gadu, fb, smsow, dzwonienia, muzyki i troszke neta. Według was, będzie to downgrade?

Opublikowano

downgrade może być jedynie w kwestii neta w mojej opinii, moze wolniej witryny wczytywać, ale do reszty bedzie sie swietnie spisywal ;p jakbyś 4S'a dorwał to by było super......

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Bez przesady, chce miec porzadny telefon i android sie z deczka znudzil.. Chce znqc poprostu wasza opinie.

Jak android Ci się ZNUDZIŁ (o ile flashowałeś, modowałeś etc) to IoS znudzi Ci się jeszcze szybciej. Ale jedno mogę powiedzieć - nawet na 3G zapierniczał bez zacięcia.

Opublikowano

Tak, wgralem chyba kazdy rom na sgsa, kernel i meczy mnie to wydluzanie baterii romem i kernelani.. Chce cos prostego poprostu.

Opublikowano

Android jest najlepszą platformą, jak na razie.

Na iOS będziesz miał wcześniej gry, lepiej zoptymalizowane,( nowsze tytuły już nie pójdą na nim), wyświetlacz tylko 3,5' , który nie powala.

Do tego ta cegła jest ciężka, mało tam będziesz widział na tym wyświetlaczu.

iP 4 jest już dosyć stary, procesor 1 rdzeniowy, 512 ramu.

Dokup sobie do s2 baterię 2000mAh i nie będziesz narzekał na jej wytrzymałość.

Opublikowano

Jeśli ci się znudził to możesz brać. Ale tak jak powiedział Sweet Jesus, to żaden downgrade tylko alternatywa.

Opublikowano

Android jest najlepszą platformą, jak na razie.

Na iOS będziesz miał wcześniej gry, lepiej zoptymalizowane,( nowsze tytuły już nie pójdą na nim), wyświetlacz tylko 3,5' , który nie powala.

Do tego ta cegła jest ciężka, mało tam będziesz widział na tym wyświetlaczu.

iP 4 jest już dosyć stary, procesor 1 rdzeniowy, 512 ramu.

Dokup sobie do s2 baterię 2000mAh i nie będziesz narzekał na jej wytrzymałość.

Drugim zdaniem zaprzeczyłeś pierwsze zdanie. Co do ekranu - wystarcza ;) Zdaje mi się, że na siłę próbujesz znaleźć wady w Iphone.

@Topic

W moim odczuciu nie ma porównania. IP4 w sprawie internetu jest dwukrotnie lepszy. Muzycznie, także. Jedyne co można mu zarzucić, to że za rok może się już pożegnać z aktualizacjami. Dostanie IOS'a 7 i na tym poprzestanie wsparcie...

Opublikowano

Android jest najbardziej nie ogarniętą platformą narazie imho, podpierdala gry z iOS'a i na 2 rdzeniowym andku nie jedna gra lata o wiele gorzej i brzydziej niż na 1 rdzeniowym iP4, taki przykład.

Lomku mylisz się co do internetu, tak mnie się wydaje, iP4 rzekomo o wiele wolniej wczytuje witryny od 4S'a(zalezy tez od jakiej strony) a S II miałem do stycznia 2013 i na 4.1.2 oficjalnym co do przeglądarki nie mialem zastrzezen. Muzycznie owszem super, a co do aktualizacji to who cares? iOS 6 najlepszy, iOS 7 to jakieś gunwo w moim odczuciu, i w sumie dobrze ze nie otrzyma tych aktualizacji ];

CPU:i7-3820 8x3,80GHz GPU:GTX 690 4GB GDDR 5 RAM:64GB DDR3 1600MHz HDD:2000 GB + SATA III + 64MB CACHE AC:850W Chieftec 80+ PHONE:GALAXY S III / SXT / IP5

Chcesz szybkiej odpowiedzi n.t telefonów/komputerów pisz na gg, w większosci znam się na tych zabawkach.

Opublikowano

Android jest najbardziej nie ogarniętą platformą narazie imho, podpierdala gry z iOS'a i na 2 rdzeniowym andku nie jedna gra lata o wiele gorzej i brzydziej niż na 1 rdzeniowym iP4, taki przykład.

Lomku mylisz się co do internetu, tak mnie się wydaje, iP4 rzekomo o wiele wolniej wczytuje witryny od 4S'a(zalezy tez od jakiej strony) a S II miałem do stycznia 2013 i na 4.1.2 oficjalnym co do przeglądarki nie mialem zastrzezen. Muzycznie owszem super, a co do aktualizacji to who cares? iOS 6 najlepszy, iOS 7 to jakieś gunwo w moim odczuciu, i w sumie dobrze ze nie otrzyma tych aktualizacji ];

Tu nie chodzi o rdzenie a układ graficzny. Dlatego ja polecam JEDYNIE smartphone'y z Adreno. Jeśli sam układ graficzny leży (przykład MALI-400 MP w takim SGS3) to gra również nie działa perfekcyjnie.

Opublikowano

Andreno jak juz, ja tam na gierki w SGS III nie narzekałem.

CPU:i7-3820 8x3,80GHz GPU:GTX 690 4GB GDDR 5 RAM:64GB DDR3 1600MHz HDD:2000 GB + SATA III + 64MB CACHE AC:850W Chieftec 80+ PHONE:GALAXY S III / SXT / IP5

Chcesz szybkiej odpowiedzi n.t telefonów/komputerów pisz na gg, w większosci znam się na tych zabawkach.

Opublikowano
Andreno jak juz, ja tam na gierki w SGS III nie narzekałem.

Haha, "android podpierdala gry z iOS"

Android nie tworzy gier, tylko producent, taki jak Gameloft.

"Andreno?" Najpierw poczytaj trochę na dany temat, a później poprawiaj innych.

Chciałeś zabłysnąć, ale chyba się nie udało :|

Opublikowano

Moim zdaniem pierwsza aukcja jest lepsza, po pierwsze, bardziej wiarygodny użytkownik, nie sądzę by chciał stracić konto z 698 komentarzami. Po drugie, stan jest idealny, jak to gwarantuje sprzedawca ( +wymieniony przycisk home) Tylko czemu na obu aukcjach nie ma gwarancji?

Opublikowano

Sam Ci polecam iPhone 4,przeszedłem z Galaxy s II na niego.I jestem zajebiście zadowolony.

Co prawda ma słabsze parametry,ale na IOS to nie ma znaczenia :)

Bateria wyjebana w kosmos,do 36 godzin słuchania muzyki na jednym naładowaniu,szybkość płynność,aparat lepszy. :)

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Rekrut
Opublikowano

Co sądzicie :

http://allegro.pl/iphone-4-32gb-w-bardzo-dobrym-stanie-i3449842706.html
http://allegro.pl/apple-iphone-4-16gb-warszawa-i3457571896.html

o tych 2 ofertach?

///linki wychodzące poza forum ukrywamy w code code.png

///tripipi

Oby dwie oferty są atrakcyje. Osobiście wybrałbym drugą. Dla mnie sprzęty, które były już serwisowane, są "ściemą". No chyba, że jesteś przywiązany do dużej pamięci, to wtedy bierz pierwszą opcję.

;*

Opublikowano

Sam Ci polecam iPhone 4,przeszedłem z Galaxy s II na niego.I jestem zajebiście zadowolony.

Co prawda ma słabsze parametry,ale na IOS to nie ma znaczenia :)

Bateria wyjebana w kosmos,do 36 godzin słuchania muzyki na jednym naładowaniu,szybkość płynność,aparat lepszy. :)

misiaczku, iPhone 4 ma 5mpx a SGS II 8mpx, a co do optyki w iPhone 4 to ujdzie... może i porównywalna jakość ale chyba nie lepszy aparat? przy uzywaniu 4 nie zwracałem uwagi na aparat tak bardzo

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

No i co z tego że ma 5mpx a s II 8 ? O kurwa weź wyjdź :/

no bo co jak co ale jest różnica ;p musisz juz sie wsciekac bo Cie poprawilem? xD

Opublikowano

A wiesz że to żadna różnica,może mieć nawet 12mpx jak aparat gówniany,eh widzę że się znasz :D

nie interesuje mnie co ma jaką optyke ale sugeruje że iphone gównianej optyki nie wsadza wiec moze byc lepiej :~)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...